Sommaren är årstiden när vi hela tiden behöver förfriskningar. Och vad kan väl vara mer uppfriskande än en sockersöt slush? Om du är sugen på en härlig och svalkande slush så läs våra steg-för-steg-instruktioner i den här artikeln! Vi visar vilken utrustning och vilka ingredienser du behöver.
Sommaren är årstiden när vi hela tiden behöver förfriskningar. Och vad kan väl vara mer uppfriskande än en sockersöt slush? Om du är sugen på en härlig och svalkande slush så läs våra steg-för-steg-instruktioner i den här artikeln! Vi visar vilken utrustning och vilka ingredienser du behöver.
Kan man göra egen slush och vad behöver man?
Vår expert Michał har testat Royal Caterings slushmaskin RCSL3/12 åt dig. Det är den du använder för att framställa den söta isglassdrycken. Så här enkelt är det att göra egen slush:
Förbered först själva grundblandningen som du ska göra din slush på (den bör innehålla ungefär 13% socker). För att göra detta, blanda sockret och vattnet väl (t.ex. med en mixer). Se till att bara använda ingredienser som är lämpade för att göra glass i slushmaskin eller andra maskiner.
När blandningen är färdig kopplar du in maskinen till eluttaget. Tillsätt sedan vätskan i behållarna. Häll upp till den markerade nivån, men överskrid aldrig markeringen. Så småningom expanderar nämligen blandningen eftersom den ökar i volym när den fryser.
Du startar genom att trycka på en knapp. Se till att du alltid har vätska i behållaren vid start och att omröraren inte arbetar torrt. Använd mittknappen för att slå på behållarnas kylning för att frysa din slush. Med modellen RCSL 3/12 gör du kalla drycker med hjälp av behållaren som befinner sig närmast kontrollpanelen, men alla behållare är lämpliga för att göra slush. Du kan också använda samma knapp för att bestämma hårdheten på glassblandningen.
Vill du lämna dina drycker i enheten i några timmar eller över natten? Då ställer du mittknappen på läge II, vilket aktiverar nattläget. Detta håller den iskalla blandningen flytande och skyddar samtidigt kompressorn så att den behåller sin långa livslängd.
- Slushmaskin – 2 x 2 l – Digital kontrollpanel – Royal Catering 9790,00 kr
- Slushmaskin – 2 x 10 l – LED 12790,00 kr
- Slushmaskin – 3 x 10 l – LED 16790,00 kr
- Slushmaskin – 2 x 6 liter – -20 °C lägsta temperatur – Glassfunktion 14890,00 kr
Hur lång tid tar det för drycken att frysa?
På den frågan är det svårt att ge ett tydligt svar. Det beror nämligen på många faktorer. Dryckens sammansättning, ingredienserna, starttemperaturen och omgivningstemperaturen är alla saker som spelar in. Michał använde den här blandningen för sitt test:
- Vatten med en sockerhalt på 13% (enligt instruktionerna) i den första behållaren,
- speciell sirap i den andra behållaren och
- i den tredje behållaren något för de vuxna: en klassisk margarita.
Alla behållare hade samma temperatur. Och hur såg resultatet ut? Sockervattnet fick rätt konsistens efter en timme, slush-sirapen efter en timme och tio minuter. Han fick vänta längst på margaritan som totalt tog omkring två timmar på sig. Men det var det värt!
Michał Orłowski – chefskock för renommerade restauranger i Sydney och Warszawa. Erfaren och professionell gästgivare. Michał började sin gastronomiska resa redan i tonåren. På somrarna arbetade han som bartender och upptäckte sin kärlek till gastronomi. Under åren skaffade han sig många erfarenheter, fördjupade sina kunskaper och fulländade sitt hantverk. 2007 reste han till Australien där han finslipade sina kunskaper. Efter hemkomsten var han köksmästare på restaurangen Lars, Lars & Lars i Poznań.
Dela