Hur gör man slush? Vi testar tre varianter!  

Dela

Sommaren är årstiden när vi hela tiden behöver förfriskningar. Och vad kan väl vara mer uppfriskande än en sockersöt slush? Om du är sugen på en härlig och svalkande slush så läs våra steg-för-steg-instruktioner i den här artikeln! Vi visar vilken utrustning och vilka ingredienser du behöver.  

Sie wissen nicht, wie man einen Slushy macht? Wir präsentieren drei einfache Mischungen!

Dela

Sommaren är årstiden när vi hela tiden behöver förfriskningar. Och vad kan väl vara mer uppfriskande än en sockersöt slush? Om du är sugen på en härlig och svalkande slush så läs våra steg-för-steg-instruktioner i den här artikeln! Vi visar vilken utrustning och vilka ingredienser du behöver.  

Kan man göra egen slush och vad behöver man? 

Vår expert Michał har testat Royal Caterings slushmaskin RCSL3/12 åt dig. Det är den du använder för att framställa den söta isglassdrycken. Så här enkelt är det att göra egen slush: 

Förbered först själva grundblandningen som du ska göra din slush på (den bör innehålla ungefär 13% socker). För att göra detta, blanda sockret och vattnet väl (t.ex. med en mixer). Se till att bara använda ingredienser som är lämpade för att göra glass i slushmaskin eller andra maskiner. 

När blandningen är färdig kopplar du in maskinen till eluttaget. Tillsätt sedan vätskan i behållarna. Häll upp till den markerade nivån, men överskrid aldrig markeringen. Så småningom expanderar nämligen blandningen eftersom den ökar i volym när den fryser. 

Du startar genom att trycka på en knapp. Se till att du alltid har vätska i behållaren vid start och att omröraren inte arbetar torrt. Använd mittknappen för att slå på behållarnas kylning för att frysa din slush. Med modellen RCSL 3/12 gör du kalla drycker med hjälp av behållaren som befinner sig närmast kontrollpanelen, men alla behållare är lämpliga för att göra slush. Du kan också använda samma knapp för att bestämma hårdheten på glassblandningen.  

Vill du lämna dina drycker i enheten i några timmar eller över natten? Då ställer du mittknappen på  läge II, vilket aktiverar nattläget. Detta håller den iskalla blandningen flytande och skyddar samtidigt kompressorn så att den behåller sin långa livslängd. 

Hur lång tid tar det för drycken att frysa? 

På den frågan är det svårt att ge ett tydligt svar. Det beror nämligen på många faktorer. Dryckens sammansättning, ingredienserna, starttemperaturen och omgivningstemperaturen är alla saker som spelar in. Michał använde den här blandningen för sitt test: 

Alla behållare hade samma temperatur. Och hur såg resultatet ut? Sockervattnet fick rätt konsistens efter en timme, slush-sirapen efter en timme och tio minuter. Han fick vänta längst på margaritan som totalt tog omkring två timmar på sig. Men det var det värt! 


Michał Orłowski – chefskock för renommerade restauranger i Sydney och Warszawa. Erfaren och professionell gästgivare. Michał började sin gastronomiska resa redan i tonåren. På somrarna arbetade han som bartender och upptäckte sin kärlek till gastronomi. Under åren skaffade han sig många erfarenheter, fördjupade sina kunskaper och fulländade sitt hantverk. 2007 reste han till Australien där han finslipade sina kunskaper. Efter hemkomsten var han köksmästare på restaurangen Lars, Lars & Lars i Poznań. 

Har den här artikeln varit till hjälp? Ja Nej

Nyaste inläggen

Oförglömliga nyårsdrinkar för en strålande kväll

Det nya året står precis inför dörren! Förutom bubbel finns en mängd olika nyårsdrinkar som bidrar…

Läs mer

Vad är vattenhårdhet, hur kontrollerar man den och hur avhärdar man vatten?

När det bildas kalk på kranen, vattenkokaren och andra ytor beror det på hög vattenhårdhet. Vad…

Läs mer

Utrustningen som gör succé när du ska starta café eller bageri

En sak är säker. Med läckra kakor, tårtor och aromatiskt kaffe kan du locka gäster till…

Läs mer

Användningsområden för olika sorters termosbehållare inom catering

Föreställ dig en höstfest utomhus där det serveras en värmande soppa. Visst låter det mysigt? Värmebehållare…

Läs mer