Användningsområden för olika sorters termosbehållare inom catering

Dela

Föreställ dig en höstfest utomhus där det serveras en värmande soppa. Visst låter det mysigt? Värmebehållare förser dig och dina gäster på ett tillförlitligt sätt med mat vid perfekt temperatur. I den här artikeln kommer du att lära dig mer om typerna och användningarna av termosbehållare
inom restaurangbranschen.

Dela

Föreställ dig en höstfest utomhus där det serveras en värmande soppa. Visst låter det mysigt? Värmebehållare förser dig och dina gäster på ett tillförlitligt sätt med mat vid perfekt temperatur. I den här artikeln kommer du att lära dig mer om typerna och användningarna av termosbehållare
inom restaurangbranschen.

Vad du använder termosbehållare för catering till

Catering-termosbehållare används i regel för att hålla färdig mat eller dryck vid önskad temperatur i många timmar. De gör också transporten till platsen för evenemanget enklare. Se till att termosbehållarna funkar för både varma och kalla rätter. Genom att förvara maten på rätt sätt kommer dina kreationer att hålla sig fräscha längre.

Olika sorter och storlekar på värmebehållare

Alla termosbehållare är inte likadana. Det finns olika varianter med olika kapacitet och funktioner. Välj den variant som passar just dina behov. Nedan hittar du ett urval av de mest populära modellerna.

Termosbehållare för soppor och såser

En professionell termosbehållare ska helst vara gjord av värmebeständigt rostfritt stål. Hemligheten ligger i det isolerande lagret mellan väggarna som håller temperaturen på innehållet under lång tid. Ett lock med spärrar förseglar grytor, soppor eller andra flytande rätter så att de inte droppar under transporten och håller samtidigt maten varm.

Fundera på vilken kapacitet du behöver. Professionella behållare rymmer vanligtvis flera dussin liter. Modeller med en volym mellan 60 och 80 l är lämpliga för att organisera stora evenemang; För små tillställningar finns modeller mellan 15 och 50 l. Vissa termosbehållare för catering är också lämpliga för professionell servering av mat eftersom de har kranar för att dispensera såser eller soppor. Små termosbehållare håller vanligtvis maten varm i 2 till 3 timmar, medan större och professionella modeller håller maten vid temperatur i 5 timmar eller ännu längre. Bäst resultat uppnås om matens initiala temperatur är ca 70 °C.

Termosbehållare för restaurang passar också bra för kalla rätter. Funktionen är densamma när isoleringen inte bara skyddar från kyla utan också från värme. Men för utomhusevenemang ska du komma ihåg att placera behållarna i skuggan snarare än i solen.

Restaurang-termosbehållare för varma eller kalla drycker

Serverar du varma eller kalla drycker? Termosbehållare för dryck fungerar på samma sätt som versionerna för soppor och såser. De isolerar även innehållet och locket med spärr ser till att transporten går enkelt och utan spill. Du kan använda tappkranen för att servera kaffe eller te utan att det droppar.

Tänk på att välja modeller med rejäla och praktiska bärhandtag, eftersom kapaciteten vanligtvis ligger på flera liter och totalvikten på fyllda termosbehållare därför blir tung. Erbjuder ni även kalla drycker utöver te och kaffe? Inga problem: du kan förvara väl kylda drycker i behållarna. Har du ett större utbud av flaskor eller burkar kan dock en drickakyl en vara något att överväga.

De bästa termoskannorna för catering

Små termosar används på konferenser eller möten och på kaféer. Tack vare sin lilla storlek och kannans design passar de perfekt på alla bord. Med en kapacitet på ca 3 l är de här termosflaskorna inte lämpliga för stora evenemang med många gäster. Då ska du istället satsa på flerliters termosbehållare med tappkran!

Termosbehållare: Oumbärlig utrustning för cateringbranschen

Termosbehållare är en bra investering för varje cateringföretag. De säkerställer genomgående hög kvalitet på maten, ökar effektiviteten och bidrar till livsmedelssäkerheten. Med rätt skötsel- och underhållsåtgärder utvecklar de sina fördelar och främjar kundnöjdhet och framgång på lång sikt.

Har den här artikeln varit till hjälp? Ja Nej

Nyaste inläggen

Oförglömliga nyårsdrinkar för en strålande kväll

Det nya året står precis inför dörren! Förutom bubbel finns en mängd olika nyårsdrinkar som bidrar…

Läs mer

Vad är vattenhårdhet, hur kontrollerar man den och hur avhärdar man vatten?

När det bildas kalk på kranen, vattenkokaren och andra ytor beror det på hög vattenhårdhet. Vad…

Läs mer

Utrustningen som gör succé när du ska starta café eller bageri

En sak är säker. Med läckra kakor, tårtor och aromatiskt kaffe kan du locka gäster till…

Läs mer

Användningsområden för olika sorters termosbehållare inom catering

Föreställ dig en höstfest utomhus där det serveras en värmande soppa. Visst låter det mysigt? Värmebehållare…

Läs mer