Oavsett om kyckling, lammkött, kalkon eller kalvkött tillagas med kebabgrillen RCEK-380 från Royal Catering - det saftiga, krispiga köttet är perfekt för kebab, schawarma, gyros, tacos och mycket annat. Även grönsaker eller grillad kyckling går snabbt att tillaga med kebabgrillen. Kebabgrillen RCEK-380 är utformad för professionella restauranger eller grillkiosker men kan mycket väl användas hemma för privata festmåltider. Grillspettet är 730 mm långt och vrider köttet i 360° så att det blir jämnt grillat runtom. Eftersom kebabgrillen är öppen kan köttet skäras och serveras direkt från spettet.
Kebabgrillen grillar effektivt med sex elektriska grillelement, fördelade på tre zoner, i kombination med en värmereflekterande yta av keramiksten. En annan fördel är att avståndet mellan spettet och grillelementen kan justeras individuellt. Den eldfasta chamottestenen är särskilt ett energieffektivt värmeskydd eftersom värmen från grillen reflekteras, vilket minskar energiförbrukningen. Gallret framför grillelementen skyddar mot smuts och stänk under grillningen.
Kebabgrillen är tillverkad av tåligt och lättskött rostfritt stål som är enkelt att hålla rent. Genom att spettet roterar i 360° fördelas värmen jämnt och köttet får en fint och homogent grillad yta. Eftersom spettet står lodrätt kan överflödigt fett rinna av köttet genom en brunn och samlas i en fettuppsamlingsbricka som sedan enkelt kan tömmas och rengöras efter grillningen.
Inuti den nedre delen av den elektriska kebabgrillen finns den kraftfulla motorn med 6.000 W som vrider spettet och ser till att köttet grillas perfekt. Kebabgrillen drivs uteslutande med ström, ingen gasanslutning behövs. Grilltemperaturen kan justeras enskilt i de tre värmezonerna, beroende på hur starkt köttet ska grillas på spettet. Önskad temperaturer ställs snabbt in med vred. Grillen har fyra halksäkra fötter på undersidan och står säkert på alla underlag.
Till kebabgrillen RCEK-380 från Royal Catering medföljer ett spett med en spettplatta och en kebabspade av rostfritt stål som köttet kan portioneras med. Så det är bara att packa ur och ställa upp kebabgrillen och börja grilla direkt!