Rökskåp från Royal Catering som är lätt att använda och rengöra
För att uppnå perfekta resultat är enheten utformad för kontinuerlig drift samt med en timerfunktion på 0-120 min, så att du kan röka produkter med minutprecision. En larmsignal hörs så snart den inställda tiden har gått ut. Om önskad rökningsgrad ännu inte har uppnåtts efter att tiden gått ut kan timern ställas in igen. Vår rekommendation: Låt fisken torka ordentligt innan du röker den. Detta är det enda sättet att ge produkterna som ska rökas den typiska guldbruna rökfärgen.
Temperaturen i rökskåpet visas på en termometer på sidan av höljet under hela rökprocessen. Detta innebär att du alltid har koll på tillagningsprocessen och kan justera temperaturen vid behov. Tack vare ett justerbart temperaturintervall på 0-135 °C är rökskåpet lämpligt för både het, varm och kall rökning. Temperaturen kan enkelt justeras med en praktisk vridknapp. På så sätt kan du röka och tillaga fisk, vilt, revben och liknande eller förfina ost, tofu eller ägg genom kallrökning i upp till 25 °C med en välsmakande rökig arom på ett tillförlitligt sätt. Temperaturen anges i Celsius och Fahrenheit.
Tack vare de medföljande tillbehören kan du röka fisk, ost och kött både vertikalt och horisontellt. För vertikal rökning kan maten hängas på krokar. För horisontell rökning inkluderar leveransen 8 galler som du kan röka känsliga och små ingredienser på. Minsta avståndet mellan två galler är 9 cm.
Via en öppning på rökskåpet kan man enkelt fylla på flis från utsidan utan att öppna dörren. Askan som samlas hamnar i en behållare under glödskålen. Droppande fett fångas upp i en droppskål så att du enkelt kan göra dig av med fettrester.
Rökskåpet är tillverkat av hållbart rostfritt stål för att möjliggöra säker rökning och enkelt underhåll. Materialet är korrosions- och temperaturbeständigt och lätt att rengöra. Dörren till rökskåpet stängs med metallklämmor, vilket innebär att det hålls pålitligt stängt under rökningsprocessen.
Med rökskåpet RC-FS1300 från Royal Catering finns det inga gränser för din kulinariska fantasi, oavsett om det är en härdad fläskfilé med stark rökarom eller lax med en fin örtnot. Experimentera och njut av rökta specialiteter med rökskåpet!