Skydda dina livsmedel och förläng hållbarheten med vakuumförpackaren RCVG-32E. När kött, grönsaker, örter och och även såser förpackas hermetiskt hålls de färska och kan bilda grunden till goda rätter under en lång tid i restauranger, hotell eller andra storkök. Vakuumförpackad mat, men även andra produkter som kosmetika eller elektronik, kan förvaras platssparande och säkert från smuts och damm.
Varorna placeras i folien och vakuumförpackaren RCVG-32E från Royal Catering suger ur luften till 100 %. Förslutningsmekanismen säkerställer att påsen inte skadas och luft kan strömma ut. Påsens storlek kan väljas individuellt upp till 32 cm cm bredd. När påsen är helt tömd på luft försluts öppningen med en 3 mm bred svetssöm. På så sätt förhindras oxideringsprocessen där mögel eller bakterier kan bildas. Livsmedel hålls fräscha längre och kan även lagras i frysen i flera månader.
Höljet är tillverkat av rostfritt stål och belagt med ABS, så maskinen uppfyller de högsta hygieniska krav. I maskinen finns ett praktiskt fack där rullar med förpackningsfolie kan förvaras och skäras till passande storlek. Vakuumförpackaren styrs via en digital pekplatta med LED-indikatorer. Den intuitiva och enkla användningen ger noggranna resultat som kan upprepas.
Maskinen erbjuder många olika funktioner för att förpacka livsmedel och andra produkter säkert. Vacuum-funktionen suger ur luften ur påsen förseglar den i en arbetsprocess. Om du behöver stoppa processen kan du trycka på knappen en gång till. Med Speed-funktionen kan du välja mellan långsam eller snabbare arbetshastighet. Med Canister-funktionen kan behållare anslutas till vakuumförpackaren med en slang och vakuumförpackas.
Med Food-funktionen anpassas processen livsmedlens konsistens, torra eller blöta livsmedel. De förinställda hastighetsinställningarna för vakuumeringen och svetsningen av påsarna anpassas då till livsmedlens beskaffenhet. Med Pulse-funktionen kan du justera inställningarna manuellt genom att välja vakuumtryck och duration. Det är av stor fördel särskilt för tryckkänsliga livsmedel eller föremål. Dessutom kan Seal-funktionen väljas, där förpackningsfilmen endast svetsas utan vakuumering.
Den hermetiskt förpackade maten kan inte bara lagras och frysas utan även användas för den skonsamma tillagningsmetoden sous vide. Med denna metod tillagas de vakuumförpackade livsmedlen i måttlig värme mellan 55-60 °C under en lång tid, upp till sju timmar. När råvarorna tillagas skonsamt på detta sätt kan alla näringsämnen och de goda smakerna utvecklas ordentligt.