Trustpilot
Inga recensioner Bli den första att recensera den här produkten

Artikel: EX18000360

|

Modell: S-WIG 200 IGBT SET4

TIG-svets - Set - 200 A - IGBT + Svetshjälm METALATOR + Svetshandskar

4 790,00 kr
Priset är inkl. 25% moms.
st.
Rabatt
Pris per vara
3+
5%
4 550,50 kr
5+
10%
4 311,00 kr
10+
15%
4 071,50 kr
Ej i lager
Lågprisgaranti
Stamos Germany
Utmärkande egenskaper
  • TIG-svetsmaskin med 20 till 200 A för exakt och ren svetsning
  • Steglöst reglerbar: strömavstigningstid och gasefterströmningstid
  • Säker svetshjälm med ett stort synfält och en svarstid på 1/30 000 s
  • Värmebeständiga svetshandskar med syntetiska trådar
  • MMA-svetsning med Hot Start
Leveransinformation
Retur och garanti

Tekniska detaljer

Mått (LxBxH)
0 x 0 x 0 cm
Vikt
6.8 kg
Försändelsemått (LxBxH)
0 x 0 x 0 cm
Försändelsevikt
0 kg

Leveranspaket

  • TIG-brännare (4 m)
  • Svetskabel med elektrodhållare (4 m)
  • Jordkabel med klämma (3 m)
  • 2 klämhylsor (2,4 mm, 3,2 mm)
  • 3 Keramiska gasmunstycken (5 mm, 6 mm, 7 mm)
  • Brännarkåpa, lång
  • Adapterhylshölje
  • Bruksanvisning
  • Bruksanvisning

Produktbeskrivning

TIG-svets - Set - 200 A - IGBT + Svetshjälm METALATOR + Svetshandskar

Vid svetsning är skyddskläder ett absolut måste, därför ingår svetshjälmen METALATOR och ett par svetshandskar i detta set med svetsen S-WIG-200 IGBT. Svetsen, hjälmen och handskarna är beprövade i praktiken och bildar ett starkt team passande för både professionell- och hobbyanvändning. Svetsströmmen kan ställas in till mellan 20 till 200 Ampere, beroende på vilken svetsmetod (TIG eller MMA) som används, vilken metall som skall svetsas och under vilka villkor.
För TIG-svetsning använder sig svetsen S-WIG 200 IGBT av likström (DC) och kan därmed nyttjas till närapå alla smältbara metallsorter och deras legeringar såsom aluminium, koppar, nickel, titan eller stål. Denna svetsmetod kännetecknas av rena svetssömmar, låg gnistbildning och lite svetsstänk, vilket minskar risken för förformningar.
Svetsparametrarna styrs enkelt över kontrollpanelen. Du kan ställa in strömstyrkan, strömsänkningstiden och gasströmningstiden med hög precision via tre vridknappar. Med hjälp av två knappar kan du enkelt ställa in svetsmetoden och välja mellan 2-takt- och 4-takt-drift. Den kraftfulla IGBT-invertern underlättar växlingen mellan de olika svetsmetoderna och gör det möjligt att skapa förstklassiga svetssömmar med en extremt låg felfrekvens.
För MMA-svetsning med S-WIG 200 IGBT behövs ingen extra gas, så denna metod med en elektrod är utmärkt och ger rena svetsresultat utomhus, också i blåsigt väder. Tack vare den inbyggda Hot-Start-funktionen garanteras till och med tändning av problematiska elektroder. Detta eftersom en spänningshöjning automatiskt uppstår i starten.
Förutom detta har svetsen en störningsindikator som slås på när svetsen inte kan drivas, på grund av en felfunktion eller om den fastställda belastningstiden överskridits. I det senare fallet ingriper även det automatiska skyddsläget och stoppar svetsen, vilket garanterar en hög säkerhet.
Den automatiska svetshjälmen METALATOR kan användas vid alla vanliga svetsarbeten och har ett praktiskt grind-läge. Således kan hjälmen sitta kvar på huvudet, vilket underlättar vid grovbearbetning, kapning och slipning. Oavsett om du är hantverkare, vill använda svetshjälmen för privat bruk eller i verkstaden – METALATOR från EXPERT SERIES samlar alla nödvändiga skyddsmekanismer i kombination med hög kvalitet och lång hållbarhet.
Svetshjälmen METALATOR övertygar med sitt långlivade och slitstarka svetsglas. Kassetterna drivs med solceller och ett CR2450-batteri. Svetshjälmen har ett exemplariskt brett ljusskydd på DIN 9-13. Storleken på skyddsskärmen är 100 x 65 mm, på så sätt kan du behålla fokus och översikt över ditt arbete. Enligt standard har svetshjälmarna från EXPERT SERIES en reaktionstid på 1/30 000 sekunder från ljust till mörkt.
Svetshjälmen är tillverkad av slagtålig plast. Ett särskilt framstående drag är att svetshjälmen METALATOR har en individuell och optimal anpassning för varje huvudform. Avståndet mellan ansiktet och visiren kan justeras, vilket garanterar att hjälmen sitter extremt säkert.
Förutom huvudet är ett skydd av framförallt händerna av hög vikt. Svetshandskarna av Typ A i storleken 10 / XL ingår i detta set. De har tillverkats av högkvalitativt nötspaltläder och är sydda med syntetisk tråd. Därmed bildar de ett tillförlitligt skydd från glödande metallstänk och termisk påverkan. Mjukt bomullsfoder i handskarna och manschetterna med jeansfoder bidrar med bekvämlighet under arbetets gång.

Betyg och recensioner

Sortera efter :

Vanliga frågor

Var kan jag hitta en lämplig svetshjälm?

Med den här uppsättningen behöver du inte en! Du hittar fler svetshjälmar i expondos webbshop i kategorin svetsutrustning, i en underkategori för svetshjälmar hittar du ett stort urval av hjälmar.

Med förtroende från experter över hela världen
mer än 16 års erfarenhet
inom e-handel
3 MILJONER
kunder har köpt våra produkter