Du kommer hem efter en lång dag på jobbet finns det bara en sak du vill ha, nämligen lugn och ro! Men plötsligt blir du sugen på en varm och utsökt middag. Du sneglar mot klockan och ger dig själv en halvtimme att laga något som är både gott och näringsrikt på samma gång. I det här receptet har du lösningen: En snabb och enkel kycklingcurry med kokosmjölk från vår expert som alltid fungerar och imponerar även på dina gäster!
Du kommer hem efter en lång dag på jobbet finns det bara en sak du vill ha, nämligen lugn och ro! Men plötsligt blir du sugen på en varm och utsökt middag. Du sneglar mot klockan och ger dig själv en halvtimme att laga något som är både gott och näringsrikt på samma gång. I det här receptet har du lösningen: En snabb och enkel kycklingcurry med kokosmjölk från vår expert som alltid fungerar och imponerar även på dina gäster!
Sådär, då kan vi börja med kycklingcurryn!
Kycklingcurry är en snabb och enkel rätt som alltid fungerar. Kycklingcurry smakar av aromatiska kryddor, passar bra till mättande ris och är med det saftiga kycklingbröstet en perfekt, värmande och enkel middag, som passar fenomenalt som familjemiddag eller som en ny rätt på din meny. Till denna kycklingcurry med ris behöver du:
- Kycklingbröst
- Ris
- Lök
- Riven ingefära
- Riven vitlök
- Curry (Pasta eller krydda)
- Mald spiskummin
- Sött paprikapulver
- Korianderfrön
- Kanel
- Peppar
- Salt
- Cayennepeppar / chilipeppar
- Tomatpuré
- Hackade tomater på burk
- Morötter
- Ärtor
- Spenat
- Kokosmjölk
- Vårlök eller gräslök
- Olja
-
Induktionsplatta – 22 cm – 10 steg – Timer – Royal Catering
2384,10 kr2190,00 kr -
Induktionsplatta – 2 plattor – Ø 12 – 26 cm – Portabel – Royal Catering
4290,00 kr3590,00 kr - Gjutjärnspanna – Ø 30 cm
-
Dutch Oven – 10,75 liter
1090,00 kr829,00 kr
Skölj riset under kallt vatten och tillsätt det i kokande saltat vatten. Koka riset tills det är mjukt men fortfarande har ett visst tuggmotstånd. Under tiden tvättar du kycklingbrösten och torkar dem sedan med hushållspapper. Skär kycklingbrösten i tjocka tärningar och stek dessa i en het panna med en matsked olja. Efter ungefär en minut, tillsätt den hackade löken och alla kryddorna och blanda väl.
När löken är genomskinlig, tillsätt tomatpuré och de konserverade tomaterna. Häll kokosmjölk över allt och låt curryn sjuda försiktigt. Tillsätt morötter, ärtor och spenat och koka tills kycklingen och kokoscurryn fått önskad konsistens. Om du vill kan du späda ut curryn med extra kokosmjölk och lite vatten eller göra den tjockare med potatisstärkelse.
Lägg en portion ris på en tallrik och servera kycklingcurryn med grönsaker generöst ovanpå riset. Glöm inte kycklingbröstet! Garnera den indiska kycklingcurryn med hackad vårlök och/eller gräslök. Smaklig måltid!
Michał Orłowski – kökschef för renommerade restauranger i Sydney och Warszawa. Erfaren och professionell krögare. Michał började sin gastronomiska resa redan i tonåren. På somrarna arbetade han som bartender och upptäckte sin kärlek till gastronomi. Under åren skaffade han sig många erfarenheter, fördjupade sina kunskaper och fulländade sitt hantverk.
År 2007 reste han till Australien där han finslipade sina kunskaper. Efter hemkomsten var han kökschef på restaurangen Lars, Lars & Lars i Poznań. Han delar med sig av sina kunskaper och praktiska tips på YouTube-kanalen Chef’s Gear.
Dela